Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Taxeringsvaerdet Hoejs Foer Hyreshus I 17 Laen

Taxeringsvärdet höjs för hyreshus i 17 län

Även i ditt län

Taxeringsvärdet på småhus höjs med 4 procent

Förra året höjdes taxeringsvärdena på småhus med 3 procent i genomsnitt. I år höjs de med 4 procent. Det innebär att ett småhus som förra året hade ett taxeringsvärde på 3 miljoner kronor nu har ett taxeringsvärde på 3,12 miljoner kronor.

Taxeringsvärdet är det värde som Skatteverket sätter på en fastighet. Värdet används för att beräkna fastighetsskatten. Fastighetsskatten är en kommunal skatt som betalas av alla som äger en fastighet.

Höjningen av taxeringsvärdena beror på att priserna på småhus har stigit. Enligt SCB har priserna på småhus ökat med 6 procent det senaste året.

Höjningen av taxeringsvärdena kan få konsekvenser för småhusägare. Det kan leda till att fastighetsskatten höjs. Fastighetsskatten är en kommunal skatt, så höjningen kan variera mellan olika kommuner.

Det är viktigt att komma ihåg att taxeringsvärdet inte alltid motsvarar marknadsvärdet på en fastighet. Marknadsvärdet är det pris som en fastighet kan säljas för på den öppna marknaden. Taxeringsvärdet är ofta lägre än marknadsvärdet.


Comments